Sandra Palmqvist
Annons

Snabb pasta pesto – en vegetarisk favorit

Jag har inte alltid gillat pesto, men det var nog för att jag ätit så många tråkiga och smaklösa färdigköpta. Att göra egen pesto tar verkligen ingen tid alls. Och man behöver inte göra en klassisk pesto genovese med basilika och pinjenötter. Ta mandel, solrosfrön eller hasselnötter istället för pinjenötter. Och varför inte testa att göra på morotsblast? Supergott!
Hemgjord och vackert grön pasta pesto! Vegetariskt, lättlagat och gott! perfekt för meatless monday.
Hemgjord pasta pesto! Vegetariskt, lättlagat och gott! Perfekt för meatless monday.

Pasta pesto – pasta med hemgjord spenat- och mandelpesto

Pasta pesto är en riktigt god och snabblagad vegetarisk rätt! Servera gärna extra parmesanost sidan om.

Antal: 4 portioner
Tid: 30 minuter

2 vitlöksklyftor
100 g sötmandel
200 g färsk spenat
100 g parmesanost
2 ½ dl rapsolja salt och peppar
2 msk citronsaft, ev mer
4 portioner färsk eller torkad pasta

Annons

Tips!

  • Peston kan även göras på hasselnötter, solrosfrön eller på klassiskt vis med pinjenötter.
  • Även att använda sig av basilika, rucola eller morotsblast som grönt.

Gör så här!

  1. Skala och riv vitlöken. Hacka mandeln grovt. Hacka spenaten grovt, riv parmesanosten grovt.
  2. Kör vitlök, mandel, spenat och parmesan i en matberedare till en grov konsistens.
  3. Tillsätt oljan lite i taget. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Tänk på att parmesanosten är salt i sig.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Servera den nykokt med peston, antingen bredvid eller blandad med pastan.
En pestopasta gillas av de flesta. Annars servera peston sidan om så får alla ta själv.
En pestopasta gillas av de flesta. Annars servera peston sidan om så får alla ta själv.
Annons
Annons

RECEPT – Pesto på morotsblast

Recept Sandra Palmqvist
Foto Christina Uhlin

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar