Sandra Palmqvist
Annons

Färskpotatissallad med varmrökt lax och ägg

Potatissallad med varmrökt lax och ägg är både enkelt, gott och vackert. Perfekt till nationaldagen. Eller vilken dag som helst faktiskt. Använd gärna färskpotatis, men givetvis går det bra med annan med, men just nu är det säsong för våra fina små knölar.
Potatissallad med varmrökt lax och ägg tillsammans med kapris och dill är en enkel och underbart somrig maträtt. Hyfsat snabbt går det att laga med.
Potatissallad med varmrökt lax och ägg tillsammans med kapris och dill är en enkel och underbart somrig maträtt. Hyfsat snabbt går det att laga med.

Färskpotatissallad med varmrökt lax och ägg

Antal: 4 port
Tid: 40 minuter

400 g potatis
4 ägg
400 g varmrökt lax
2 rödlökar
200 g kapris
2 knippe färsk dill
nymalen svartpeppar, god olivolja, flingsalt

Annons

Tips!

  • Både ägg och färskpotatis kan kokas någon timme innan servering eller t.o.m kvällen innan.
  • Även en vinäger som har lite sötma i sig är gott att ringla över och framhäver smakerna ännu mer. T.ex en rosévinäger. Hittar du inte det kan du röra lite vitvinsvinäger med lite honung.

Potatissallad med varmrökt lax och ägg tillsammans med kapris och dill är en enkel och underbart somrig maträtt. Hyfsat snabbt går det att laga med.

Gör så här!

Annons
  1. Skrubba och koka färskpotatisen i saltat vatten och 1 knippe dill, låt svalna och dela sedan i mindre bitar.
  2. Koka äggen, låt svalna, skala och halvera.
  3. Ta av skinnet från laxen och skär sedan laxen i mindre bitar. Skala och skiva rödlöken. Låt kaprisen rinna av. Repa och hacka knippe dill 2 grovt.
  4. Arrangera allt på ett fat och toppa gärna med en god olivolja, nymalen svartpeppar, lite flingsalt och färsk dill.

Recept & styling Sandra Palmqvist
Foto Christina Uhlin

Annons

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar