Sandra Palmqvist
Annons

Inlagd löksill med rödlök och kryddpeppar

Detta är verkligen den bästa och godaste löksillen! Påminner lite om min snabba Brantevikssill (det receptet hittar du också på bloggen) och kryddpepparn ger det där lilla extra jag ibland kan sakna i vissa löksillar. Jag gillar detta receptet väldigt mycket. Jag hoppas att du kommer att göra detsamma.
Godaste löksillen gör man på rödlök och smaksätter med kryddpeppar. Prova! Det är supergott.
Godaste löksillen gör man på rödlök och smaksätter med kryddpeppar. Prova! Det är supergott.

Inlagd löksill med rödlök och kryddpeppar

Antal: 4 port
Tid: 20 minuter

1 förp 5-minutersssill à 420 g
1 ½ msk hela vitpepparkorn
1 ½ msk hela kryddpepparkorn
5 lagerblad
2 rödlökar
2 dl hackad dill och gräslök
2 dl strösocker
½ tsk finkornigt salt

Annons

Tips!

  • Sillen håller ca 5 dagar i kyl om den inte åkt in och ut för många gånger ur kylen.
  • Går utmärkt att förbereda 1-2 dagar innan servering.

Godaste löksillen gör man på rödlök och smaksätter med kryddpeppar. Prova! Det är supergott.

Gör så här!

Annons
  1. Låt sillen rinna av ordentligt och skär den sedan i mindre bitar.
  2. Mortla pepparkornen och krossa lagerbladen. Skala och finhacka rödlöken.
  3. Blanda lök, mortlad peppar och lagerblad med örter, socker och salt i en skål. Vänd sist ner sillbitarna.
  4. Lägg upp sillen i en väl rengjord burk och låt stå minst 1 dygn. Det bildas en vätska i burken och den ska vara kvar. Rör gärna runt några gånger under första dygnet.

Recept & styling Sandra Palmqvist
Foto Helene Linsjö

Annons

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons

Laddar