Sandra Palmqvist
Annons

Krämig sill med vitlök och parmesan

Det här med krämiga sillinläggningar. Hiss eller diss? Givetvis beror det på smaksättningen och vad krämigheten består av. Min krämiga sill med vitlök och parmesan består av tjock och krämig yoghurt. Den vi kallar grekisk- eller turkisk yoghurt. Sen får den smaksättas rikligt med fint riven parmesanost och vitlök.
Krämig sill med vitlök och parmesan och lite persilja. krämigheten kommer från tjock yoghurt. En fräsch och smakrik sillinläggning till midsommar.
Krämig sill med vitlök och parmesan och lite persilja. krämigheten kommer från tjock yoghurt. En fräsch och smakrik sillinläggning till midsommar.

Krämig sill med vitlök och parmesan

En riktigt fin smakkombination!

Antal: 4 port
Tid: 20 minuter

1 förp 5-minuterssill à 420 g
2 vitlöksklyftor (ta en tredje klyfta om du gillar när det blir stark vitlökssmak)
3 dl tjock yoghurt, t.ex grekisk- eller turkisk
1 dl finhackad persilja
100 g parmesan, fint riven
salt och peppar

Annons

Tips!

  • Sillen håller ca 3 dagar i kyl om den ej åkt in och ut från kylen för många gånger.
  • Går utmärkt att förbereda 1-2 dagar innan servering.

Krämig sill med vitlök och parmesan och lite persilja. krämigheten kommer från tjock yoghurt. En fräsch och smakrik sillinläggning till midsommar.

Gör så här!

  1. Låt sillen rinna av ordentligt och skär den sedan i mindre bitar.
  2. Skala och riv vitlöken fint. Rör ihop med yoghurt, persilja och finriven parmesan. Rör gärna så krämen blir jämn.
  3. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner sillen. Låt gärna stå och dra i 1 dag innan servering.
Annons

Recept & styling Sandra Palmqvist
Foto Helene Linsjö

Annons

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons

Laddar