Sandra Palmqvist
Annons

Godaste potatissalladen med senapsvinägrett

Godaste potatissalladen, jag lovar! Fräsch, saftig och full av smak från senapsvinägretten. Perfekt till hemesterns alla grillkvällar. Passar till både kött, fisk och fågel och är utmärkt även som ensamrätt eller med grillade grönsaker som majs, aubergine och tomater.
Godaste potatissalladen, jag lovar! fräsch, saftig och full av smak från senapsvinägretten. Perfekt till hemesterns alla grillkvällar. Passar till både kött, fisk och fågel och är utmärkt även som ensamrätt eller med grillade grönsaker som majs, aubergine och tomater.
Godaste potatissalladen, jag lovar! fräsch, saftig och full av smak från senapsvinägretten. Perfekt till hemesterns alla grillkvällar. Passar till både kött, fisk och fågel och är utmärkt även som ensamrätt eller med grillade grönsaker som majs, aubergine och tomater.

Godaste potatissalladen med senapsvinägrett

Fransk potatissallad som är mycket god, fräsch och extra smarrig till grillat med mycket BBQ-smak!

Antal: 4 port
Tid: 45 minuter

600 g små potatisar
2 rödlökar
150 g små kapris, nettovikt
40 g färsk dill
65 g rucola
Vinägrett
1 msk vitvinsvinäger
1 msk vatten
3 msk rapsolja
1 tsk dijonsenap
1 tsk honung
½ tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar
1 vitlöksklyfta, riven

Annons

Tips!

  • Om inte potatissalladen ska serveras direkt, så vänta med att vända ner rucolan till servering.

Godaste potatissalladen, jag lovar! fräsch, saftig och full av smak från senapsvinägretten. Perfekt till hemesterns alla grillkvällar. Passar till både kött, fisk och fågel och är utmärkt även som ensamrätt eller med grillade grönsaker som majs, aubergine och tomater.

Gör så här!

  1. Tvätta potatisen och koka mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet, låt potatisen svalna och lägg i en skål. Potatisen ska inte kylas ner utan låt den ånga av och stå lite. Vinägretten ska hällas över potatisen när den fortfarande lite ljummen.
  2. Skala och skiva rödlöken, häll av kaprisen, hacka dillen, skölj rucolan.
  3. Vinägrett: Vispa ihop eller skaka vinägretten i en burk med lock.
  4. Häll vinägretten över den ljumna potatisen, tillsätt lök och allt grönt och blanda väl.
Annons

Recept & styling Sandra Palmqvist
Foto Christina Uhlin

Annons

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar