Sandra Palmqvist
Annons

Chokladkladdkaka med syrlig cream cheese-topping

Denna chokladkladdkaka är toppad med en syrlig cream cheese-topping på naturell färskost och lemon curd. Smakar fantastiskt ihop med den söta, mörka chokladkakan. Garnera gärna med ätbara blommor.
Denna chokladkladdkaka är toppad med en syrlig creamcheesetopping på naturell färskost och lemon curd. Smakar fantastiskt ihop med den söta, mörka chokladkakan.
Denna chokladkladdkaka är toppad med en syrlig creamcheesetopping på naturell färskost och lemon curd. Smakar fantastiskt ihop med den söta, mörka chokladkakan.

Chokladkladdkaka med syrlig cream cheese-topping

Cream cheese-toppingen med sötsyrlig lemon curd i är suverän till den mörka chokladkakan!

Antal: 16– 20 bitar
Tid: 1 timme

Annons

100 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl
½ dl kakao
1 krm salt
Topping
200 g naturell philadelphiaost
2 dl lemon curd

Tips!

  • De flesta kladdkakor är ganska låga, krämiga i mitten och knäckiga i kanterna.
    Annons

    Bra utgång om man vill ha topping på.

  • Håll uppsikt. Alla ugnar fungerar olika. Börja med den lägsta ugnstiden. Om du har en väldigt effektiv ugn så kanske titta till din kaka redan innan angiven tid. Det gör inget att du öppnar ugnsluckan eftersom det inte är en kaka som ska bli hög eller jäsa.
  • Kladdkakor ska ha fasta kanter men dallra i mitten när du tar ut dem.
Denna chokladkladdkaka är toppad med en syrlig creamcheesetopping på naturell färskost och lemon curd. Smakar fantastiskt ihop med den söta, mörka chokladkakan.
Dekorera gärna din chokladkladdkaka med cream cheese-topping med ätbara blommor. Både vackert och gott.
Annons

Gör så här!

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält smöret och rör ihop sedan ihop med resterande ingredienser med en ballongvisp.
  3. Häll smeten i en bakpappersklädd form, ca 20×25 cm.
  4. Baka i mitten av ugnen i 15–20 minuter. Låt svalna och sätt sedan in i kyl.
  5. Topping: Mjuka upp lemon curden genom att värma den lite under omrörning. Vispa sedan ihop med philadelphiaosten till en jämn kräm och bre den över kakan. Låt stå i kyl fram till servering.
  6. Skär kakan i rutor. Temperera kakan ca 30 minuter innan servering.

Recept & styling Sandra Palmqvist
Foto Christina Uhlin

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar