Sandra Palmqvist
Annons

Pastasallad med sparris och pesto

Strozzapretipasta i en smakrik spenatpesto och med stekt grön sparris. Passar såväl på middagsbordet, utomhusgrillen som på stranden. Visste du att Strozzapretipasta betyder ”präststrypare” på italienska? Från förr då bönderna serverade just den pastasorten när de bjöd in prästerna till högtider. De fattiga prästerna var så utsvultna att några åt tills de kvävdes. Nu vet jag inte om detta är sant, men god är den. Ihop med färsk sparris och spenatpeston är denna pastasallad perfekt till det mesta.
Matig och riktigt god pasta pesto! Peston gör vi på färsk spenat. Toppa gärna med pinjenötter och om du vill mer flagad parmesan. Till grillat eller som den är på picknicken eller på stranden.
Matig och riktigt god pasta pesto! Peston gör vi på färsk spenat. Toppa gärna med pinjenötter och om du vill mer flagad parmesan. Till grillat eller som den är på picknicken eller på stranden.

Pastasallad med sparris och spenatpesto

Antal: 4 port
Tid: 45 minuter

4 port Strozzapretipasta
12 gröna sparrisar
olja till stekning
salt och peppar
Spenatpesto
1 vitlöksklyfta
1 dl pinjenötter, ca 60 g
1 dl fint riven parmesan, ca 100 g
65 g färsk spenat
2 dl rapsolja, ej kallpressad
1/2 dl citronsaft
Garnering
ev pinjenötter

Annons

Gör så här!

  1. Pesto: Skala och riv vitlöken.
    Annons

    Hacka pinjenötterna grovt. Lägg i en mixer med parmesan och spenat. Kör igång mixern och tillsätt oljan. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Tänk på att parmesanen ger sälta.

  2. Koka pastan. Ansa, dela och stek sparrisen i en stekpanna med lite olja på medel/hög värme med salt och peppar.
  3. Blanda allt och servera. Garnera eventuellt med lite pinjenötter.

Recept & styling Sandra Palmqvist
Foto Christina Uhlin

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons

Laddar