Sandra Palmqvist
Annons

Baconlindad korv med sötpotatis och rostade tomater

Även vardagen ska få ha lite guldkant. Linda in din favoritkorv i lite bacon, gör moset på sötpotatis istället för vanlig potatis, rosta några tomater och du har en finfin vardagsmiddag med lite extra pimp. Bra eller hur!
Baconlindad korv med ett rustikt sötpotatismos sätter guldkant på vardagens middagar.
Baconlindad korv med ett rustikt sötpotatismos sätter guldkant på vardagens middagar.

Baconlindad korv med sötpotatisstomp och rostade tomater

Antal: 2 port
Tid: 45 minuter

2 kryddiga korvar à 110 g, t ex chorizo eller salsiccia
4 skivor bacon
200 g små tomater
Potatisstomp
250 g sötpotatis
4 salladslökar
25 g smör
salt och peppar

Annons

Tips!

  • Lite malen kanel i sötpotatisstompet, ca 1–2 krm, höjer smaken och går väl ihop med kryddiga korvar och den lätt rökta smaken från baconet.
  • Strimlad salladslök är gott och dekorativt till.

 

Gör så här!

Annons
  1. Skala sötpotatisen och skär i mindre bitar. Koka dem mjuka, ca 20 minuter. Under tiden, ansa och skiva salladslöken.
  2. Sätt ugnen på 180°.
  3. Häll av potatisen, stompa med smöret och vänd ner salladslöken. Smaka av med salt och peppar.
  4. Rulla in varje korv i två skivor bacon. Ugnsstek korven tillsammans med tomaterna i 12–15 minuter. Håll koll, alla ugnar fungerar olika och akta så inte korven spricker. Baconet ska bli gyllene, korven färdig och tomaterna börja spricka lite i skinnet och safta sig lite. Du kan också tillaga korven på grillen.
  5. Servera korven och tomaterna direkt med sötpotatisstompet.

Recept & styling Sandra Palmqvist
Foto Christina Uhlin

Annons

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons

Laddar