Sandra Palmqvist
Annons

Frittata med tomat, parmesan och bacon – enkelt recept

Denna frittata tomat, potatis, bacon och parmesan är ganska matig och passar fint till såväl mellis, picknicken eller till stranden. Och välj det bacon du gillar bäst. Fejk, fågel eller riktigt.
Denna frittata tomat, potatis, bacon och parmesan är ganska matig och passar fint till såväl mellis, picknicken eller till stranden. Och välj det bacon du gillar bäst. Fejk, fågel eller riktigt.
Denna frittata tomat, potatis, bacon och parmesan är ganska matig och passar fint till såväl mellis, picknicken eller till stranden. Och välj det bacon du gillar bäst. Fejk, fågel eller riktigt.

Frittata med tomat, bacon och potatis

Antal: 6 st
Tid: 40 minuter

140 g bacon av fläsk eller kyckling
6 ägg
½ tsk salt
¼ tsk svartpeppar
200 g kokt potatis
12 små tomater
20 g färsk dill
½-¾ dl fint riven parmesan, ca 30 g
Dessutom behövs
6 stadiga muffinsformar

Annons

Tips!

  • Använd stadiga muffinsformar, typ ”amerikanska” muffinsformar, som tål väta som äggstanning.
    Annons

    De bör vara 5–7 cm i diameter

 

Gör så här!

Annons
  1. Skär baconet i mindre bitar och knaperstek i stekpanna eller ugn. Låt svalna och rinna av på hushållspapper.
  2. Vispa upp äggen för hand med salt, peppar och några droppar kallt vatten.
  3. Sätt ugnen på 175°. Sätt muffinsformarna på en ugnsplåt.
  4. Skiva den kokta potatisen och halvera tomaterna, lägg ner i muffinsformarna. Lägg i bacon.
  5. Hacka dillen fint, vänd ner i äggvispet och fördela i formarna. Toppa med parmesan.
  6. Tillaga i mitten av ugnen i 25–30 minuter. Frittatan ska ha stelnat och blivit gyllene.

Recept & styling Sandra Palmqvist
Foto Christina Uhlin

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar