Sandra Palmqvist
Annons

Spaghetti pomodoro med chili och vitlök

Enkel och rustik pastarätt med tomater, chili och vitlök. Behövs inte så mycket mer. Skulle vara olivolja, parmesan och svartpeppar då. En maträtt som jag lagar mycket hemma på sommarhalvåret. Snabbt och lättlagat.
Enkel och rustik pastarätt med tomater, chili och vitlök.
Enkel och rustik pastarätt med tomater, chili och vitlök.

Spaghetti pomodoro med chili och vitlök

Enkelt är gott! Den här pastarätten för både tanken och känslan till en uteservering i Italien.

Antal: 4 portioner
Tid: 25 minuter

400 g små tomater, gärna olika färger
1-2 chili, beroende på hur stark du vill ha det, av sorten spansk peppar
3-4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
salt och peppar
600 g spaghetti, färsk eller torkad
Till servering
olivolja och flagad parmesan

Annons

Tips!

  • Ta mindre vitlök och chili om du vill, men detta är en klassisk och enkel pastarätt där det ska vara mycket av dessa smaker.
Enkel och rustik pastarätt med tomater, chili och vitlök.
Glöm inte att toppa din spaghetti pomodoro med parmesan, nymalen svartpeppar och olivolja!

Gör så här!

  1. Halvera tomaterna, dela och skiva chilin (ta ut fröna för mindre hetta). Skala och skiva vitlöken.
  2. Fräs tomat och chili mjukt på låg värme i en panna med olivolja. Vitlöken ska bli mjuk utan att brännas vid. Chilin och tomaterna safta till sig. Smaka av med salt, peppar och gärna en nypa socker. Förhöjer tomaternas smak.
  3. Koka pastan under tiden. Om du använder färsk pasta så koka den när tomat/chilifräset är klart. Färsk pasta tar 2-3 minuter och torkad cirka 10 minuter.
  4. Servera direkt, gärna med flagad parmesan, svartpeppar och olivolja, flingsalt.
Annons

Recept & styling Sandra Palmqvist
Foto Christina Uhlin

Annons

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons

Laddar