Sandra Palmqvist
Annons

Krämig mörk chokladkaka med färska jordgubbar

Klassiskt är aldrig att underskatta. Som en klassisk mörk chokladkaka. Inga konstiga smaker eller kryddor, bara ren och skär chokladsmak. bryt av chokladsmaken med kall vispad grädde och kanske färska bär som jordgubbar.
En mustig och krämig chokladkaka. Mycket chokladsmak och supergod med en klick vispgrädde och färska jordgubbar eller andra bär.
En mustig och krämig chokladkaka. Mycket chokladsmak och supergod med en klick vispgrädde och färska jordgubbar eller andra bär.

Krämig mörk chokladkaka med färska jordgubbar

En mustig och krämig chokladkaka. Mycket chokladsmak och supergod med en klick vispgrädde och färska jordgubbar eller andra bär.

Antal: 16– 20 bitar
Tid: 45 minuter

Annons

250 g smör
4 dl strösocker
2 krm salt
200 g mörk chokladkräm, se tips
2 dl vetemjöl
4 ägg
Tillbehör
vispad grädde
färska jordgubbar

Annons

Tips!

  • Kung Markatta har en god mörk chokladkräm, men du kan även använda till exempel nutella.
  • Om du inte hittar en färdig chokladkräm kan du istället använda använda 2 dl kakao i smeten.
  • Håll uppsikt. Alla ugnar fungerar olika. Börja med den lägsta ugnstiden. Om du har en väldigt effektiv ugn så kanske titta till din kaka redan innan angiven tid. Det gör inget att du öppnar ugnsluckan eftersom det inte är en kaka som ska bli hög och jäsa. Chokladkakan ska dallra lite i mitten när du tar ut den.En mustig och krämig chokladkaka. Mycket chokladsmak och supergod med en klick vispgrädde och färska jordgubbar eller andra bär.

 

Gör så här!

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält smöret i en kastrull. Rör i socker, salt och chokladkräm med en ballongvisp. Sikta ner mjölet och till sist i äggen ett i taget.
  3. Häll smeten i rund bakform, 23 cm i diameter, med avtagbar botten. Klä gärna botten med bakplåtspapper och smörj och bröa kanterna.
  4. Baka i nedre mitten av ugnen i 17–22 minuter.
  5. Ta ut kakan, låt svalna och ställ sedan in i kyl.
  6. Låt kakan bli rumstempererad innan servering och servera med vispad grädde och färska jordgubbar.
Annons

En mustig och krämig chokladkaka. Mycket chokladsmak och supergod med en klick vispgrädde och färska jordgubbar eller andra bär.

Recept & styling Sandra Palmqvist
Foto Christina Uhlin

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar