Sandra Palmqvist
Annons

Godaste mackan med tonfisk – recept

Jag skulle kunna leva på mackor! Det är så himla gott. Tonfiskröra är något jag gör ofta. I diverse olika varianter. Här är en variant. Hoppas du gillar.
Godaste mackan med tonfiskröra!
Godaste mackan med tonfiskröra!

Grov tonfiskmacka med rödkålssallad

Macka på grovt bröd med en god tonfiskröra serverat ihop med en rödkålssallad är perfekt måltid som mättar när man inte orkar stå vid spisen och laga mat.

Antal: 4 port
Tid: 20 minuter

Annons

8 skivor grovt bröd, t ex danskt rågbröd
Tonfiskröra
1 burk tonfisk i vatten
1 liten rödlök
20 g dill
1/2 dl små kapris
1/2–3/4 dl tjock naturell yoghurt
3/4 dl majonnäs
1–2 krm svartpeppar
1–2 krm salt
Rödkålssallad
300 g rödkål
2 msk olivolja
1/2 citronsaft
1/2 msk flingsalt
1/2 tsk svartpeppar, grovmalen

Annons

Tips!

  • Går bra att göra röran på endast yoghurt för lägre fetthalt.
  • Tonfiskröran håller 3–5 dagar i kyl om den ej lagts i brödet.
  • Rödkålssalladen håller 3–5 dagar i kyl.
  • Om du ska ta med mackan på picknick så lägg ihop mackorna kvällen innan. Riktigt grovt bröd suger inte åt sig lika mycket som vitt bröd och det är ingen risk att brödet blir svampigt.
Godaste mackan med tonfiskröra!
Smaka av rejält med både salt och peppar, tänk på att kaprisen är salt bara.

Gör så här!

  1. Tonfiskröra: Låt tonfisken rinna av. Skala och hacka rödlöken, hacka dillen, låt kaprisen rinna av. Lägg i en skål och rör ihop med yoghurt och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
  2. Fördela tonfiskröran på hälften av brödskivorna och lägg sedan de andra skivorna ovanpå, tryck till. Halvera mackorna eller behåll dem hela.
  3. Rödkålssallad: Strimla rödkålen fint och massera in olja, citronsaft, salt och peppar.
  4. Servera mackorna med den goda kålsalladen.
Annons

Recept & styling Sandra Palmqvist
Foto Christina Uhlin

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar