Sandra Palmqvist
Annons

Morotskladdkaka med vit choklad – recept

Chokladkladdkaka med morot? Kan det verkligen vara gott? Såklart det är. En ganska enkel och rustik kladdkaka med vit choklad, morot och de klassiska morotskakskryddorna sätter guldkant på vilket eftermiddagskaffe som helst. Servera gärna med en klick vispad grädde.

Underskatta inte den enkla kakan. Här en saftig vit chokladkladdkaka med smak av morot och de klassiska morotskakskryddorna – kanel, ingefära och kardemumma. Enkelhet i all sin prakt.

Morotskladdkaka med vit choklad

Underskatta inte den enkla kakan. Här en saftig vit chokladkladdkaka med smak av morot och de klassiska morotskakskryddorna – kanel, ingefära och kardemumma. Enkelhet i all sin prakt.

Annons

Antal: 12 bitar
Tid: 45 minuter

Annons

150 g smör
200 g vit choklad
200 g morötter
2 dl strösocker
2 dl mjöl
3 ägg
1 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1 tsk malen ingefära
Tillbehör
vispad grädde

Gör så här!

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smält smöret och dra av från värmen. Hacka chokladen och vänd ner, låt smälta ihop under omrörning.
  3. Skala morötterna och riv dem fint. Krama ur överflödig vätska och rör sedan ner i chokladsmeten med socker, mjöl, ägg och kryddor.
  4. Klä bottnen på en rund bakform med avtagbar botten med bakpapper. Smörj kanten. Häll i smeten och baka i mitten av ugnen i 15–17 minuter.
  5. Låt svalna och låt stå i kylen över natten.
  6. Servera kakan rumstempererad med en klick grädde. Pudra gärna över lite malen kanel och kardemumma med hjälp av en tesil.

Annons

Recept & styling Sandra Palmqvist
Foto Christina Uhlin

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar