Sandra Palmqvist
Annons

Matig sallad på rostad sötpotatis och aubergine med fetaost

Nästa vecka är det kräftpremiär! Denna matiga sallad på rostad sötpotatis och aubergine ihop med salt salladsost (typ fetaost, fast svensk produkt) blåbär och persilja är riktigt god att servera till skaldjur som kräftor och räkor. Givetvis som ensamrätt med eller till fågel och kött. Spelar ingen roll hur du serverar denna sallad, bara du gör den. Puss
Matig sallad på rostad sötpotatis och aubergine med fetaost
Om ni så är en, två, nära eller en bit ifrån varandra så är det fint med litet kräfthygge.

Rostad sötpotatissallad med aubergine, riven salladsost, blåbär och persilja

En fantastisk kombination av söt sötpotatis, krämig lite bitter aubergine, salt salladsost och fräscha blåbär. Mums!

Antal: 4– 6 portioner
Tid: 50 minuter

Annons
Annons

400 g sötpotatis
200 g aubergine
2–3 msk olivolja
1 msk flingsalt
1–2 krm svartpeppar
150 g salladsost
20 g färsk bladpersilja
100 g blåbär

Matig sallad på rostad sötpotatis och aubergine med fetaost

Gör så här!

Annons
  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Skala sötpotatisen och skär i bitar, ca 2×2 cm. Tvätta auberginen och skär i bitar, ca 3×3 cm. Lägg på en ugnsplåt och ringla över olja. Salta och peppra och Tillaga i ugnen ca 45 minuter. Rör om då och då.
  3. Under tiden, riv eller smula salladsosten. Skölj och torka persiljan och hacka den grovt. Dela hälften av blåbären.
  4. När det rostade är klart, ta ut och toppa med ost, persilja och blåbär. Rör runt och servera direkt.

Recept & styling Sandra Palmqvist
Foto Christina Uhlin

Matig sallad på rostad sötpotatis och aubergine med fetaost

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar