
Strozzapreti med pesto genovese och bacon
Krispigt bacon kröner den här smakrika pasta. Pastan är god varm som kall och håller bra i kylen flera dagar. Stek baconet krispigt strax innan servering om du har förberett pastan i förväg.
Antal: 2 portioner
Tid: 20 minuter
Pesta genovese
1-2 vitlöksklyftor
100 g pinjenötter
1 kruka färsk basilika
75 g parmesanost
2 ½ dl rapsolja
salt och peppar
2 msk citronsaft
300 g kokt pasta t.ex strozzapreti, penne eller annan pastan i mindre form
Tillbehör
1 pkt bacon, 140 g
Tips!
- Peston räcker till något fler än 2 portioner och håller 5-7 dagar i kyl.
- Vill du äta det varmt, koka pastan under tiden du knapersteker bacon och gör peston.
- Peston går bra att göra 1-2 dagar i förväg med.

Gör så här!
- Knaperstek baconet i ugn på bakpapperklädd plåt i 8-10 minuter på 180° (håll uppsikt), eller i ett stekpanna.
- Skala och riv vitlöken, riv osten fint. Mixa ihop med resterande ingredienser till peston. Smaka av med salt, peppar och ev mer citron.
- Blanda peston med pastan och servera med baconet. Pastan är god kall, ljummen som varm.
Recept & styling Sandra Palmqvist
Foto Christina Uhlin