Sandra Palmqvist
Annons

Pasta Strozzapreti med pesto genovese och bacon

Dags för fredagsmys! Vad passar då bättre än en lättlagad Pasta Genovese toppad med krispigt bacon? Lika god på fredagsmyset, picknicken som på en middagsbjudning. Och när du ändå är igång, så gör en extra laddning pesto genovese. Alltid bra att ha i kylen.
Pasta genovese är en pasta serverad med en klassisk pesto gjord på basilika, parmesan och pinjenötter. jag toppar min pasta genovese med krispigt bacon. Enkel och matig maträtt.
Pasta genovese är en pasta serverad med en klassisk pesto gjord på basilika, parmesan och pinjenötter. jag toppar min pasta genovese med krispigt bacon. Enkel och matig maträtt.

Strozzapreti med pesto genovese och bacon

Krispigt bacon kröner den här smakrika pasta. Pastan är god varm som kall och håller bra i kylen flera dagar. Stek baconet krispigt strax innan servering om du har förberett pastan i förväg.

Annons

Antal: 2 portioner
Tid: 20 minuter

Annons

Pesta genovese
1-2 vitlöksklyftor
100 g pinjenötter
1 kruka färsk basilika
75 g parmesanost
2 ½ dl rapsolja
salt och peppar
2 msk citronsaft
300 g kokt pasta t.ex strozzapreti, penne eller annan pastan i mindre form
Tillbehör

1 pkt bacon, 140 g

Tips!

  • Peston räcker till något fler än 2 portioner och håller 5-7 dagar i kyl.
  • Vill du äta det varmt, koka pastan under tiden du knapersteker bacon och gör peston.
  • Peston går bra att göra 1-2 dagar i förväg med.
Pasta genovese är en pasta serverad med en klassisk pesto gjord på basilika, parmesan och pinjenötter. jag toppar min pasta genovese med krispigt bacon. Enkel och matig maträtt.
Jag äter pasta cirka 1-2 gånger i veckan och alltid med ett glas rött till.

Gör så här!

Annons
  1. Knaperstek baconet i ugn på bakpapperklädd plåt i 8-10 minuter på 180° (håll uppsikt), eller i ett stekpanna.
  2. Skala och riv vitlöken, riv osten fint. Mixa ihop med resterande ingredienser till peston. Smaka av med salt, peppar och ev mer citron.
  3. Blanda peston med pastan och servera med baconet. Pastan är god kall, ljummen som varm.

Recept & styling Sandra Palmqvist
Foto Christina Uhlin

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar