Sandra Palmqvist
Annons

Sommardrink med citron och mynta

En bubblig och somrig drink på mousserande vin, citronlemonad, skivad citrus och mynta sitter riktigt fint när det är varmt. Sommardrinken passar extra bra ihop med salta tilltugg. Varför inte prova ostnachos med creme fraiche och kräftstjärtar? Gott!
En bubblig och somrig drink på mousserande vin, citronlemonad, skivad citrus och mynta sitter riktigt fint när det är varmt. Sommardrinken passar extra bra ihop med salta tilltugg. Varför inte prova ostnachos med creme fraiche och kräftstjärtar? Gott!

Sommardrink med citron och mynta

Detta är en riktigt bubblig, läskande och fräsch sommardrink! Bestäm själv om du vill ha med eller utan alkohol.

Antal: 1 glas
Tid: 5 minuter

1 kvist färsk mynta
½ dl citronlemonad, kylskåpskall
1–2 skivor lime eller citron
2–3 isbitar
1 dl mousserande vin, med eller utan alkohol

Annons

Tips!

  • Är ni många och du vill förbereda? Gör en kanna eller flaska med citronlemonad, mynta och citrusskivor och förvara i kyl. Förbered en hink med is och förvara i frysen fram till servering. Häll upp lemonaden och toppa sedan varje glas med mousserande och is när gästen tar sitt glas.

Gör så här!

  1. Mortla myntan lite och lägg i ett högt glas. Tillsätt lemonad och citrusskivor.
  2. Lägg i isbitar och toppa med mousserande vid servering. Garnera eventuellt med en liten myntakvist.
Annons

En bubblig och somrig drink på mousserande vin, citronlemonad, skivad citrus och mynta sitter riktigt fint när det är varmt. Sommardrinken passar extra bra ihop med salta tilltugg. Varför inte prova ostnachos med creme fraiche och kräftstjärtar? Gott!

Annons

Recept & styling Sandra Palmqvist
Foto Christina Uhlin

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar