Sandra Palmqvist
Annons

Tortellini med salami, oliver och grillad paprika

Ost- och spenatfylld tortellinipasta ihop med salami, grillad paprika och oliver blir en riktigt matig sallad. Gillar du inte salami så kan du använda något annat kallskuret eller utesluta det helt. Jag äter inte kött särskilt ofta, men just kallskuret som salami eller lufttorkat kött tycker jag är himla gott och vill gärna äta då och då. Salladen funkar både i lunchlådan, på stranden som en vardagskväll.
Ostfyllda tortellinis i en matig sallad med salami, grillad paprika och oliver.
Ostfyllda tortellinis i en matig sallad med salami, grillad paprika och oliver.

Tortellini med salami, oliver och grillad paprika

Perfekt bjudsallad i det enkla sommarköket.

Antal: 2- 4 portioner
Tid: 40 minuter

½ burk grillad paprika, ca 200 g
100 g små tomater
60 g salami
100 g oliver, avrunnen vikt (om med kärnor glöm inte meddela dom som äter då)
1 kruka färsk basilika
½ dl olivolja
salt och peppar
½ msk örtsalt eller salladskrydda
250 g färsk ost- och spenatfylld tortellinipasta
några basilikablad om du vill, strimlade

Annons

Tips!

  • Salladen är matig och räcker beroende på hur hungriga ni är till 2-4 personer.
  • Grillad paprika på burk kan vara dyrt. Vill du göra själv? Grilla paprikan på hög värme i ugn eller på grill, ska nästan bli sotad/svart i skalet, lägg grillade och varma paprikan i en plastpåse, knyt påsen och lägg den i kallt vatten med något tungt ovanpå så påsen är under vatten. När den svalnat dra av skalet och lägg sen paprikan i väl rengjord burk, fyll på med olivolja eller rapsolja av god kvalité. Håller länge i kyl. Om du vill kan du även lägga ner rosmarin och skalad vitlök i burken och kanske chili för ännu mer smak.

Ostfyllda tortellinis i en matig sallad med salami, grillad paprika och oliver.

Gör så här!

  1. Låt paprikan rinna av. (Oljan kan du spara och använda om till dressing eller pesto till exempel.) Skär paprikan i mindre
  2. bitar, halvera tomaterna och oliverna, dela salamin. Repa basilikabladen.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Blanda ingredienserna med den kokta pastan, olivoljan och örtsalt. Smaka av med svartpeppar och ev mer salt. Toppa med strimlad basilika om du vill.
Annons

Recept & styling Sandra Palmqvist
Foto Christina Uhlin

Annons

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons

Laddar