Sandra Palmqvist
Annons

Kryddig smulpaj med äpple

Så enkel och så himla god smulpaj med äpple! Äpplen toppade med en kryddig smuldeg med kanel, ingefära och kardemumma ihop med en len och krämig vaniljsås är guld för själen nu när sensommaren är här och hösten på väg. Med denna smulpaj tar du dig igenom eventuella glåmiga regndagar ypperligt. Baka gärna på svenska äpplen.
Äpplen som täcks med en knaprig smuldeg som smakar och doftar av kanel, ingefära och kardemumma. till detta en len och krämig vaniljsås.
Äpplen som täcks med en knaprig smuldeg som smakar och doftar av kanel, ingefära och kardemumma. till detta en len och krämig vaniljsås.

Kryddig smulpaj med äpple

Låt dig inte luras av den bruna ytan. Smaken är kryddig och konsistensen lite knaprig och passar bra ihop med de mjuka äpplena.

Antal: 4 port
Tid: 45 minuter

5 äpplen
½ dl strösocker
½ msk malen kanel
½ msk malen kardemumma
Smuldeg
125 g smör
3 dl havregryn
1 dl strösocker
½ msk malen kanel
½ msk malen kardemumma
½ msk malen ingefära
½ tsk bakpulver
Tillbehör
vaniljsås eller vaniljgrädde

Annons

Tips!

  • För ännu mer smak, mortla själv hela kardemummakärnor istället för att använda malen.

Äpplen som täcks med en knaprig smuldeg som smakar och doftar av kanel, ingefära och kardemumma. till detta en len och krämig vaniljsås.

Gör så här!

  1. Skala äpplena och skär i tunna klyftor. Vänd runt med socker, kanel och kardemumma och lägg i en ugnsfast form, ca 20×20 cm. Eller en rund ca 20 cm i diameter.
  2. Sätt ugnen på 175°.
  3. Smuldeg: Smält smöret och rör ner de torra ingredienserna. Låt svalna.
  4. Smula degen över äpplena och baka i mitten av varm ugnen i 35–40 minuter.
  5. Servera med vaniljsås eller vaniljgrädde.
Annons

Recept & styling Sandra Palmqvist
Foto Christina Uhlin

Annons

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar