Sandra Palmqvist
Annons

Enkel broccoligratäng med kassler

En hederlig gammal klassiker som dessutom är ganska nyttig! Jag gör min broccoligratäng med keso och kalkonkassler. Givetvis toppat med riven ost. Vad vore en gratäng utan ett lager riven ost på toppen. Perfekt till vardagsmiddag!
Kasslergratäng med broccoli och keso är en hederlig klassiker. Och gott är det med. Har du inte provat så gör det nu.
Kasslergratäng med broccoli och keso är en hederlig klassiker. Och gott är det med. Har du inte provat så gör det nu.

Broccoli- och kesogratäng med kalkonkassler

En klassisk gratäng som dessutom är ganska nyttig. Både lätt- och snabblagad!

Annons

Antal: 4 port
Tid: 45 minuter

2 broccolistånd
½ purjolök
600 g kalkonkassler (”vanlig” kassler eller korv går bra det med)
2 vitlöksklyftor
500 g minikeso
½ dl hackad persilja, ca 20 g
2 ägg
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
1 dl riven mager ost, 12% (eller om du vill en riven ost med högre fetthalt och mer smak)

Gör så här!

Annons
  1. Ansa broccolin och dela i mindre bitar.
    Annons

    Ansa purjolöken, skär i 2 cm bitar och skölj.

  2. Koka upp en kastrull med vatten, sjud broccolin i ca 2 minuter. Tillsätt purjolöken och låt vattnet koka upp igen. Häll av och spola kallt så inte tillagningen fortsätter. Låt rinna av.
  3. Sätt ugnen på 200°.
  4. Lägg broccoli och purjolök i en ugnsfast form, strimla kalkonkasslern och lägg ovanpå.
  5. Skala och riv vitlöken. Rör ihop med keso, persilja, ägg, salt och peppar och ost. Fördela ovanpå kasslern.
  6. Tillaga gratängen i ugnen i 20–30 minuter.

Recept & styling Sandra Palmqvist
Foto Christina Uhlin

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar