Sandra Palmqvist
Annons

Ostfyllda färsbiffar med avokadosallad

Dessa ostfyllda färsbiffar är fyllda med mild och krämig mozzarella. Gillar du inte mozzarella kan du använda t.ex färskost eller riven lagrad ost. Servera med salladen i receptet eller om du vill ha lite robustare middag, servera med rostade grönsaker eller rotfrukter.
Ostfyllda färsbiffar är ganska lättlagat och passar såväl en vardag som till en bjudning. servera med den fräscha avokadosalladen eller med rostade rotfrukter.
Ostfyllda färsbiffar är ganska lättlagat och passar såväl en vardag som till en bjudning. servera med den fräscha avokadosalladen eller med rostade rotfrukter.

Mozzarellafyllda färsbiffar med avokado- och mangosallad

Antal: 2 port
Tid: 40 minuter

200 g valfri färs
½ tsk salt
½ tsk nymalen svartpeppar
1½ tsk torkad timjan
1 ägg
1 1/2 msk ströbröd
1 msk mjölk

100 g mozzarella, avrunnen vikt
matfett till stekning

Annons

Avokadosallad
1 mango
1 avokado
150 g små tomater
olja och vinäger
färska basilika eller koriander om du vill

Annons

Tips!

  • Det finns både mango och avokado i de flesta frysdiskar. Perfekt om ni är många eller om du inte hittar färska råvaror.
  • Ibland är det lättare att blanda färs med ägg och ströbröd med en gaffel. På så sätt, så behöver du inte själva ströbrödet stå och svälla med vätskan innan det blandas med färsen och resterande ingredienser.
Ostfyllda färsbiffar är ganska lättlagat och passar såväl en vardag som till en bjudning. servera med den fräscha avokadosalladen eller med rostade rotfrukter.
Du kan använda den färs du gillar bäst, nötfärs, fläskfärs eller färs av fågel.

Gör så här!

  1. Blanda färsen med salt, peppar, timjan, ägg, ströbröd och mjölk. Låt färssmeten stå några minuter innan du formar två biffar.
  2. Häll av mozzarellan och halvera. Lägg en halva i varje biff och se till att färsen omsluter osten helt.
  3. Stek biffen färdig i en stekpanna på medelvärme i valfritt matfett. Ca 5 minuter på varje sida. Obs! Beroende på vilken sorts färs du använder tar det olika tid. Tänk på att all fågel- och fläskfärs ska vara genomstekt. Salta och peppra runtom.
  4. Under tiden färsbiffen steks, skala och tärna mango och avokado, halvera tomaterna. Blanda allt och ha gärna i lite olja, vinäger, svartpeppar och salt.
  5. Servera biffarna med mango- och avokadosalladen.
Annons

Recept & styling Sandra Palmqvist
Foto Christina Uhlin

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar