Sandra Palmqvist
Annons

Scones med vanilj, glasyr och hasselnötter

Scones är inte bara ganska lätt att göra, det är dessutom väldigt gott! Och går att variera väldigt mycket. Både i smak, form och textur. Dessa är nästan som en kaka. Ett scones väl värt sina kalorier!
ljuvliga scones med smak av vanilj, toppade med en glasyr på florsocker och strösslade med hackade hasselnötter.
ljuvliga scones med smak av vanilj, toppade med en glasyr på florsocker och strösslade med hackade hasselnötter.

Scones med vanilj, glasyr och hasselnötter

Riktiga små godbitar, nästan som en kaka! Eller ett mellanmål med snabb extra energi.

Antal: 12 st
Tid: 40 minuter

4 ½ dl vetemjöl
2/3 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
½ tsk salt
1/2 tsk vaniljpulver
120 g tärnat kallt smör
1 ½ dl vispgrädde

Annons
Annons

Vaniljglasyr
2 ½ dl florsocker
½ tsk vaniljpulver
¾ msk mjölk

Tips!

  • Om du vill är det gott att strö över hackade hasselnötter. Då smakar nästan sconesen som kakan mandelkubb. Använd ca 2 msk hackade nötter.
  • Sconesen går bra att frysa, men frys dem utan frosting för mindre kladd.

ljuvliga scones med smak av vanilj, toppade med en glasyr på florsocker och strösslade med hackade hasselnötter.

Annons

Gör så här!

  1. Sätt ugnen på 180° varmluft.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Lägg i smöret och nyp ihop det med mjölblandningen.
  3. Tillsätt grädden och blanda ihop snabbt. Går bra att göra i en bakmaskin med degkrok eller vinge om du vill.
  4. Dela degen i två bitar och gör två runda kakor, ca 2 cm höga och ca 15 cm i diameter. Skär varje rundel i 6 trekanter och lägg på en bakpappersklädd plåt.
  5. Glasyr: Rör ihop ingredienserna till en slät glasyr.
  6. Skeda på ca 1 matsked på varje scones.
  7. Baka i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna helt innan glasyren läggs på.

Recept & styling Sandra Palmqvist
Foto Christina Uhlin

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

2 kommentarer till “Scones med vanilj, glasyr och hasselnötter”

  1. Mia skriver: 5 oktober, 2020

    Underbart tips med mandeln. Skulle jag vetat imorse när jag steg upp och bakade acones för att förgylla mondagsmorgonen! Men det blir fler gånger! 🙂
    Kram, lingonochmusslor.com


    1. Sandra Palmqvist skriver: 8 oktober, 2020

      fast alla scones är ju smarriga oavsett mandel/hasselnötter eller ej ;). just dessa blir så. Du får testa dessa nästa gång :). Kram


Annons

Laddar