Sandra Palmqvist
Annons

Rågsikts-scones med ost och marmelad

Scones är alltid gott! De här är lite mer åt det klassiska hållet och ganska neutrala. Ätes då bäst med hårdost och marmelad. Eller kanske en klick mascarpone eller smetana. Gör ett gäng och frys in för framtida sconesfrossa!
Scones bakade på rågsiktsmjöl är goda med marmelad och hårdost. Som mellanmål, frukost eller kvällssnacks!
Scones bakade på rågsiktsmjöl är goda med marmelad och hårdost. Som mellanmål, frukost eller kvällssnacks!

Rågsikts-scones med ost och marmelad

Lagom stora scones som man kan smaksätta som man vill.

Antal: 6 st
Tid: 40 minuter

4 dl rågsikt
2 tsk bakpulver
2 krm salt
50 g kallt smör
2 dl mjölk

Tillbehör
hårdost, mascarpone, sylt eller marmelad

Tips!

  • Strö gärna lite kanel och socker på toppen innan de gräddas.
  • Smaksätt annars (om du vill) med: 50 g hackade nötter, eller 1 dl torkade bär, t ex tranbär, russin, blåbär, eller  1/2 msk malen kardemumma eller kanel + 1 msk strösocker
Annons

Gör så här!

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt smöret i små tärningar eller hyvla ner det med en osthyvel. Då är det lätt att fördela smöret i mjölblandningen. Nyp ihop i mjölblandningen.
  3. Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop till en kladdig deg, arbeta inte den för länge.
  4. Forma 6 bullar i muffinsformar eller på bakpappersklädd plåt. Baka i mitten av ugnen i 10–12 minuter.

Recept & styling Sandra Palmqvist
Foto Christina Uhlin

Annons

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar