Sandra Palmqvist
Annons

Kyckling i en krämig tomatsås med basilika

Enkelt är gott! Den här kycklingrätten med smak av tomat, basilika och grädde passar såväl en fredag som en måndag. Glamma till den med extra fint tillbehör som t.ex en krämig potatispuré smaksatt med parmesan och ett glas vin på fredagen. Downsiza på vardagen och drick kranvatten och servera med kokt potatis, rostade rotfrukter/grönsaker eller ris.
stekt kycklingfilé med en krämig tomatsås med basilika passar både stora som små. Servera med pasta, ris eller rostade rotfrukter.
stekt kycklingfilé med en krämig tomatsås med basilika passar både stora som små. Servera med pasta, ris eller rostade rotfrukter.

Kyckling i en krämig tomat- och basilikasås

Omtyckt av stora som små. En maträtt som är enkel att göra till många. Då kan du förenkla allt genom att tillaga kycklingen i ugnen och såsen i en kastrull på spisen.

Annons

Antal: 4 port
Tid: 40 minuter

Annons

4 skinnfria kycklingbröst à ca 125 g
salt och peppar
matfett till stekning
2 vitlöksklyftor
400 g krossade tomater
1–2 kycklingbuljongtärningar av god kvalitet
1 dl matlagningsgrädde
1 kruka färsk basilika

Servering
1 dl hyvlad parmesan
ris, pasta eller potatis

Tips!

  • Spara några blad basilika för garnering om du vill.
Annons

stekt kycklingfilé med en krämig tomatsås med basilika passar både stora som små. Servera med pasta, ris eller rostade rotfrukter.

Gör så här!

  1. Salta och peppra kycklingen. Stek ca 5 minuter på varje sida i matfett på medelvärme i en hög stekpanna. Lyft sedan ur pannan.
  2. Skala och riv vitlöken. Rör ner vitlöken i pannan (den ska inte sköljas ur emellan) och fräs 1 minut med lite mer matfett på låg värme så den ej bränns. Tillsätt krossad tomat, buljongtärning och grädde, vispa runt, höj värmen och låt sjuda några minuter. Hacka basilikan grovt och tillsätt. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg ner kycklingen i pannan och låt sjuda i såsen under lock ca 15 minuter. Se till att kycklingen är genomstekt innan servering.
  4. Vid servering, riv över parmesan och servera med ris, pasta, pressad potatis eller rostade grönsaker.

Recept & styling Sandra Palmqvist
Foto Christina Uhlin

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons

Laddar