Sandra Palmqvist
Annons

Torsk med krämig kål och knaprigt bacon

Inte behövs det en lång ingredienslista för att laga god mat. Vad sägs om mjäll torskrygg som stekts i smör serverat med krämig kål och knaprigt bacon? Det är nästintill en klassisk maträtt och så himla, himla gott! Några rödbetor till detta och gott i glaset så är helgens middag räddad!
mjäll torskrygg som stekts i smör serverat med krämig kål och knaprigt bacon.
Mjäll torskrygg som stekts i smör serverat med krämig kål och knaprigt bacon passar fint en fredag eller lördag, men även till en lite lyxigare vardagsmiddag. Foto Christina Uhlin

Torskrygg med krämig kål och knaprigt bacon

4 portioner
30 minuter

4 rödbetor
600 g torskrygg fryst eller färsk
500 g spetskål
3 dl matlagningsgrädde
200 g bacon
¾ tsk salt
½ tsk svartpeppar
1 msk matfett, gärna smör

Annons
Annons
Mjäll torskrygg som stekts i smör serverat med krämig kål och knaprigt bacon passar fint en fredag eller lördag, men även till en lite lyxigare vardagsmiddag. Foto Christina Uhlin
Foto Christina Uhlin

Gör så här!

  1. Koka rödbetorna med skal i saltat vatten tills mjuka, ca 1 h. När mjuka, spola i kallt vatten och tryck av skalet med händerna. Dela i klyftor och lägg åt sidan.
  2. Skär fisken i 4 portionsbitar och krydda med salt och peppar på båda sidor.
  3. Ansa och strimla spetskål. Stek den mjuk och gyllene i ½ msk valfritt matfett, salta och peppra. Häll på grädden och låt det sjuda.
  4. Hetta upp ½ msk matfett i en ny stekpanna och stek fisken ca 2-3 min/sida så att torsken får en fin stekyta. Värmehåll fisken i ugn på 100°, torka ur pannan och knaperstekt baconet, lägg ner rödbetsklyftorna mot slutet.
  5. Lägg upp kål och torsk på tallrikar och toppa med bacon och rödbetor.
Annons

Recept & styling Sandra palmqvist
Foto Christina Uhlin

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons

Laddar