Sandra Palmqvist
Annons

Snabba piroger på färdig pizzadeg

Mina vegetariska piroger har jag fyllt med svamp, soltorkade tomater timjan och ost. Smaker som går väl ihop med varandra. För att göra allt mycket enklare och snabbare använder jag en färdig pizzadeg. Gör ett gäng och frys in. Piroger är omtyckt av så stora som små. Perfekt att ha i frysen för kommande skogspromenader eller veckans luncher. Servera gärna till en IPA, med eller utan alkohol. Även en alkoholfri must eller cider på äpple är väldigt gott till dessa svamp- och ostfyllda pirogerna med soltorkad tomat och timjan.
Dessa svamp- och ostfyllda piroger passar utmärkt som en lättare lunch, fredagsmyset eller en matigare fika på skogspromenaden. Gillar du inte champinjoner kan du använda en annan svampsort som t.ex kantareller.
Dessa svamp- och ostfyllda piroger passar utmärkt som en lättare lunch, fredagsmyset eller en matigare fika på skogspromenaden. Gillar du inte champinjoner kan du använda en annan svampsort som t.ex kantareller. Foto Christina Uhlin

Piroger med svamp, soltorkade tomater och ost

Dessa svamp- och ostfyllda piroger med soltorkad tomat och timjan passar utmärkt som en lättare lunch, fredagsmyset eller en matigare fika på skogspromenaden. Gillar du inte champinjoner kan du använda en annan svampsort som t.ex kantareller.

Annons

Antal: 8 st
Tid: 1 h

Annons

1 pizzadeg, 400 g

Fyllning
250 g champinjoner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
50 g soltorkad tomat
1 tsk torkad timjan
150 g lagrad riven ost

Topping
1 msk flingsalt
2 tsk torkad timjan
1 msk olja

Så här gör du piroger på färdig pizzadeg!

  1. Ansa och hacka svampen i mindre bitar, skala och hacka lök och vitlök. Låt tomaterna rinna av.
  2. Fräs svampen mjuk i en stekpanna på medelvärme tills all vätska försvunnit från svampen, tillsätt sen matfett och all lök. Stek mjukt och gyllene. Tillsätt tomat och timjan och smaka av med salt och peppar. Dra av från värmen och tillsätt osten.
  3. Dela pizzadegen i 8 rektangulära bitar.
  4. Fördela fyllningen och lägg i mitten på varje rektangel, vik över och ihop som en trekant, knip ihop kanterna. Dom kommer bli lite ojämna, men det är ok.
  5. Lägg på en bakpapperklädd plåt, pensla med lite olja, strö över flingsalt och torkad timjan.
  6. Tillaga klart i varm ugn på 225° i 10-15 minuter. Ska bli fint gyllene.
Annons
Dessa svamp- och ostfyllda piroger passar utmärkt som en lättare lunch, fredagsmyset eller en matigare fika på skogspromenaden. Gillar du inte champinjoner kan du använda en annan svampsort som t.ex kantareller.
servera gärna till en IPA, med eller utan alkohol. Även en alkoholfri must eller cider på äpple är väldigt gott till dessa svamp- och ostfyllda pirogerna med soltorkad tomat och timjan.

Recept & styling Sandra Palmqvist

Foto Christina Uhlin

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons

Laddar