Sandra Palmqvist
Annons

Baconlindad broccoli med parmesan

Baconlindad broccoli som sen gratineras med parmesan och till det serveras en krämig dipsås, ljuvligt gott! Jag vet inte vad du tycker, men allt som är inlindat i bacon blir ju gott! Ännu godare om det sedan får gratineras med lite ost med. Som mina baconlindade och parmesanbakade broccolibuketter! Supergott! Till helgmyset eller som ett tilltugg eller en del på en buffé.
Baconlindad broccoli som sen gratineras med ost och till det serveras en krämig dipsås, ljuvligt gott!
Baconlindad broccoli som sen gratineras med ost och till det serveras en krämig dipsås, ljuvligt gott!

Parmesanbakad och baconlindad broccoli med dipsås

Linda bacon runt små broccolibuketter och servera som tilltugg eller liten förrätt tillsammans med lättfixad sour cream-dipsås.

12 stycken
30 minuter

Annons

250 g broccoli
12 skivor bacon
0,5 dl fint riven parmesanost
Dipsås
0,5 dl majonnäs
0,5 dl crème fraiche
0,5 dl hackade örter, t.ex gräslök, persilja
salt och peppar
Topping
2 msk fint riven parmesanost

Annons

Tips!

En skiva bacon räcker till en normalstor broccolibukett. Hur många buketter det blir beror på hur broccolin ser ut, men ca 12 stycken på 250 g broccoli. Man äter gärna 4–5 stycken buketter per person.
Stammen kan du spara till soppa eller mos, eller rulla in i bacon den med om du vill, beräkna då någon skiva bacon extra + att stammen tar lite längre tid i ugnen.

Baconlindad broccoli som sen gratineras med ost och till det serveras en krämig dipsås, ljuvligt gott!
Små och naggande goda är de baconlindade broccolibuketterna, man tar gärna mer än en…

Gör så här!

Annons
  1. Sätt ugnen på 180°, varmluft. Dela broccolin i mindre buketter. Stammen kan du spara till soppa eller mos, eller rulla in i bacon den med om du vill, beräkna då någon skiva bacon extra.
  2. Linda in varje broccolibukett i en skiva bacon och lägg på en bakpappersklädd plåt.
  3. Tillaga i ugnen tills de är fint gyllene och baconet är knaprigt i kanterna, ca 10 minuter. Alla ugnar fungerar olika så förläng tiden om de inte är riktigt klara.
  4. Ta ut, strö över parmesan och sätt sen in i ugnen igen ca 5 minuter.
  5. Dipsås: Rör ihop majonnäs, crème fraiche och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
  6. Topping: Strö lite parmesan över broccolibuketterna och servera direkt som tilltugg eller snacks ihop med dipsåsen.

Recept & styling Sandra Palmqvist
Foto Christina Uhlin

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar