Sandra Palmqvist
Annons

Ugnsbakad lax med apelsin och oliver

Ugnsbakad lax som fått smak av apelsin, vitlök och oliver. Lättlagat och går snabbt att laga. Passar såväl en vardag som en helg. På vardagen servera med t.ex pressad potatis, rostade grönsaker, pasta eller ris, till helgen sitter det extra fint med en krämig potatispuré.
Lättlagad lax i ugn med vitlök, apelsin och oliver. Rustik laxrätt som passar både till potatispuré, pasta, sallad eller ris.
Lättlagad lax i ugn med vitlök, apelsin och oliver. Rustik laxrätt som passar både till potatispuré, pasta, sallad eller ris.

Ugnsbakad lax med apelsin och oliver

Rustik rätt där laxen tillagas med apelsin, oliver och vitlök i samma form. Servera gärna pasta, pressad potatis eller en grönsallad till.

4 portioner
30 minuter

Annons

500 g laxfiléer, t.ex frysta i portionsbitar
200 g svarta urkärnade oliver
4 st vitlöksklyftor
2 st apelsiner
0,5 dl olivolja
salt och peppar
Garnering
1 st apelsin i skivor

Lättlagad lax i ugn med vitlök, apelsin och oliver. Rustik laxrätt som passar både till potatispuré, pasta, sallad eller ris.

Gör så här!

Annons
  1. Sätt ugnen på 250°.
    Annons

    Dela laxbitarna på mitten så du får 8 bitar. Lägg dem i en ugnsform.

  2. Häll av oliverna och lägg dem i formen med laxen.
  3. Skala och krossa vitlöken. Riv skalet på apelsinerna fint och pressa ur saften.
  4. Blanda olivoljan med vitlök, apelsinskal och -saft. Häll över i formen. Salta och peppra.
  5. Tillaga i mitten av ugnen i 7–10 minuter. Lägg gärna några apelsinskivor överst för både synens och smakens skull vid servering.

Recept & styling Sandra Palmqvist
Foto Christina Uhlin

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons

Laddar