Sandra Palmqvist
Annons

Tacos med lax och räkor i salladsblad

Fräscha och lättlagade tacos med lax och räkor toppade med en chilimajonnäs och rostade jordnötter. Krispig sallad fungerar som skål. Jag älskar chilimajjo, gör inte du det så testa en misosmaksatt majonnäs eller gör en dressing på yoghurt.
fräscha och lättlagade salladstacos med lax, räkor toppade med en chilimajonnäs och rostade jordnötter.
fräscha och lättlagade salladstacos med lax, räkor toppade med en chilimajonnäs och rostade jordnötter.

Tacos med lax och räkor i salladsblad

Servera sesammarinerade räkor och lax i salladsblad tillsammans med chilimajonnäs och jordnötter. Gott som förrätt eller på buffé.
Räcker till 4 personer som lättare måltid eller förrätt.

Annons

4 portioner
20 minuter

Annons

180 g salmalax
125 g skalade räkor
1 st rödlök
125 g fryst och tinad mango
2 msk sesamolja
1 msk fisksås
2 st limefrukter
1 kruka färsk koriander
1 huvud romansallad, ca 12 blad totalt eller hjärtsallad. hjärtsallad är dock mindre.

Chilimajonnäs
1 dl majonnäs
2 tsk het chilisås

Topping
1 dl rostade salta jordnötter

Gör så här!

Annons
  1. Skiva laxen så tunt du kan. Lägg åt sidan.
  2. Skiva rödlöken och lägg i en skål med mangon.
  3. Rör ihop sesamolja och fisksås. Riv limeskalet fint och tillsätt, pressa ur saften och tillsätt. Hacka koriandern och rör ner den. Blanda allt.
  4. Chilimajonnäs: Rör ihop ingredienserna.
  5. Skölj salladen, låt torka och lägg på fat.
  6. Lägg ner lax och räkor i sesammarinaden och fördela sedan blandningen i salladsbladen. Bladen fungerar som små skålar.
  7. Ringla över chilimajonnäsen. Hacka jordnötterna och strö över dem.

Recept & styling Sandra Palmqvist
Foto Christina Uhlin

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar