Sandra Palmqvist
Annons

Cheesecake med räkor och pepparrot

Festligt till påsk – cheesecake med räkor, pepparrot och röd rom på kavringsbotten. En matig cheesecake som passar vilket högtidsbord som helst, enkel är den att göra med.
Matig cheesecake med räkor, rom och pepparrot passar vilket högtidsbord som helst, enkel är den att göra med.
Matig cheesecake med räkor, rom och pepparrot passar vilket högtidsbord som helst, enkel är den att göra med.

Räkcheesecake med pepparrot

Festligt till påsk – cheesecake med räkor och röd rom på kavringsbotten. Räkcheesecaken håller ca 3 dygn i kyl och absolut godast om den görs dagen före servering. Vänta med att garnera tills samma dag räkcheesecaken ska serveras.

Annons

antal: 12 bitar
tid: 45 minuter

Annons

Botten
200 g kavring, ca 6 skivor bröd
75 g smör
½ tsk av vardera salt och peppar
Fyllning
3 gelatinblad
1 rödlök
2 dl crème fraiche
300 g naturell färskost
1/2 dl fint riven pepparrot, luftigt uppmätt
80 g röd rom
1/2 dl hackad dill, ca 20 g
200 g skalade räkor
1/2 tsk salt
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
Garnering
gröna salladsblad, röd rom, skalade räkor, strimlat citronskal, dillvippor

Matig cheesecake med räkor, rom och pepparrot passar vilket högtidsbord som helst, enkel är den att göra med.

Gör så här!

  1. Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Botten: Mixa kavringen i en matberedare med kniv. Smält smöret. Blanda ihop smöret med kavringen samt salt och peppar. Tryck ut blandningen i en rund form med avtagbar botten och ca 25 cm i diameter. Ställ formen i kylen.
  3. Skala och hacka rödlöken fint. Lägg i en skål och rör ihop med crème fraiche, färskost, pepparrot, rom och dill.
  4. Hacka räkorna grovt och vänd ner i smeten. Smaka av med salt och peppar och ev mer pepparrot. Ta lite av fyllningen och lägg i en kastrull och smält det avrunna gelatinet däri på låg värme. Det får inte koka. Rör sen ner blandningen från kastrullen i resterande fyllning.
  5. Häll smeten över kavringsbottnen. Låt stelna i kyl minst 1 timme.
  6. Garnering: Garnera längs kanten med röd rom. Lägg salladsblad och räkor i mitten och strö över citronskalsstrimlor och dillvippor.

Recept Sandra Palmqvist

Annons

foto Christina Uhlin

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons

Laddar