Sandra Palmqvist
Annons

Sallad med sparris och rädisor

En enkel och fräsch primörsallad med grön sparris och rädisor passar till det mesta! Som en del av en buffé, till diverse maträtter med kött, fisk eller fågel. Eller som en enklare lunch med lite kallskuret, surdegsbröd, ost och smör.
Servera en sallad av krispiga primörer som sparris och rädisor i en fräsch citronmarinad. som komplement på en buffé, till grillat kött, fisk eller fågel eller som en lättare lunch med bröd, smör och ost. Även god till en charkbricka.
Servera en sallad av krispiga primörer som sparris och rädisor i en fräsch citronmarinad. som komplement på en buffé, till grillat kött, fisk eller fågel eller som en lättare lunch med bröd, smör och ost. Även god till en charkbricka.

Sallad med sparris och rädisor

Servera en sallad av krispiga primörer som sparris och rädisor i en fräsch citronmarinad. som komplement på en buffé, till grillat kött, fisk eller fågel eller som en lättare lunch med bröd, smör och ost. Även god till en charkbricka.

Annons

Antal: 4– 6 bufféportioner
Tid: 15 minuter

16 stycken gröna sparrisstänglar
1 knippe rädisor, ca 20 rädisor
3 msk pressad citronsaft
3 msk olivolja
salt och peppar
65 g ruccolasallad

Annons

Tips! 

Innan du blandar i ruccolan, kan den marinerade sparrisen och rädisorna förvaras i kyl.

Gör så här!

  1. Bryt av den nedre träiga biten på sparrisen. Skiva sen sparrisen i tunna bitar. Ansa, skölj och skiva rädisorna. Lägg allt i en skål.
  2. Häll på citronsaft och olja och massera in det med rena händer.
  3. Servering: Blanda med ruccolasallad och servera direkt.

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar