Sandra Palmqvist
Annons

Festliga kycklingrätter till helgen!

Äntligen fredag! Vad passar bättre än härliga, lättlagade och supergoda kycklingrätter? Här bjuds på baconlindad kycklingfilé, sallad med avokado, salladsost och brynt vispat smör, grillspett och en BBQ-smaksatt kyckling.
Härligt festlig är denna sallad med kycklinglårfilé, avokado, vitost och rostade hasselnötter. Servera den gärna med vispat brynt smör.
Härligt festlig är denna sallad med kycklinglårfilé, avokado, vitost och rostade hasselnötter. Servera den gärna med vispat brynt smör.
Annons

Oavsett om det blir fredagsmys eller lyxigare helgmiddag så får du här recepten på festliga kycklingrätter som passar till helgen! Eller gör nedanstående sallad som serveras med ett brynt och vispat smör. Så himla gott! Och det brynta vispade smöret passar till ALLT! Jag lovar.

Kycklingsallad med vispat brynt smör och avokado

Härligt festlig är denna sallad med kycklinglårfilé, avokado, vitost och rostade hasselnötter. Servera den gärna med vispat brynt smör.

Annons

4 portioner
60 minuter

Brynt smör
200 g smör
1 msk flingsalt

Ugnsrostad kyckling
600 g kycklinglårfiléer
2 msk olja
2 tsk lökpulver
1 tsk grillkrydda
nymalen svartpeppar

Avokadosallad
200 g gröna blad, t ex rucola och spenat
1 gurka
2 avokador
150 g salladsost el vitost
100 g hasselnötter, rostade
nymalen svartpeppar

Vispat brynt smör är gott till allt! grillat kött, fågel eller fisk. det brynta smöret sätter smak på det mesta.
Vispat brynt smör är gott till allt! grillat kött, fågel eller fisk. det brynta smöret sätter smak på det mesta.
Annons

Gör så här!

  1. Brynt smör: Bryn smöret under vispning tills det är gyllenbrunt, inte mörkbrunt, och doftar nötigt och karamell.
  2. Låt smöret svalna och sätt det sen i kyl tills det nästan satt sig igen, men fortfarande är mjukt. Vispa sen med elvisp ihop med flingsalt tills smöret blir fluffigt igen. Sätt åt sidan.
  3. Gnid in olja och kryddor i kycklingen. Tillaga tills innertemperaturen är 72°, antingen på grillen eller genom att bryna kycklingen i stekpanna och steka klart i 175° varm ugn.
  4. Avokadosallad: Skölj och lägg upp salladsbladen på ett uppläggningsfat. Skiva gurkan. Dela, gröp ur och skiva avokadon.
  5. Lägg allt på fatet och smula över osten. Hacka och strö över hasselnötterna. Lägg på kycklingen och servera med det vispade brynta smöret.

Recept & styling Sandra Palmqvist
Foto Christina Uhlin

 

Annons

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar