Sandra Palmqvist
Annons

Festlig mat och enkla recept till studenten!

Lättlagade och festliga recept med både lax, kyckling och fläskfilé sitter fint på ett studentfirande. Och glöm inte matiga sallader, bröd, bullar och sött till kaffet. Eller varför inte testa sliders med rostbiff och remouladesås? Det är minihamburgerbröd fyllda med rostbiff och remouladesås. Supergott! Jag har samlat några av mina favoritrecept. Under bildspelet av alla recept i inlägget, har du direkta receptlänkar. Så klicka in och kika. Här finns något för alla.

Festlig mat och enkla recept till studenten!

Matiga sallader

Det enklaste att förbereda och servera är kall mat. Matiga sallader såsom pastasallad, potatissallad eller en på bulgur eller cous-cous med mozzarella och tomater. Både krämig potatissallad och potatissallad med vinegrette blir bara godare om salladerna förberedes 1-2 dagar innan servering. Vill du hellre servera en meny, så rekommenderar jag denna somriga meny med matjesill, inkokt lax med romsås och en ljuvlig vit choklad- och citronkräm med rårörda bär.

Annons
Annons

Kyckling och fläskfilé

Både kyckling och fläskfilé är väldigt gott och tacksamt att både tillaga och servera kallt. Marinerade kycklingbröst som sen ugnsbakas, får svalna och sen skivas tunt är gott och lättlagat. Bl.a citron, vitlök och basilika är gott till kyckling. Och vem gillar inte en dubbelmarinerad fläskfilé? Nedan får du några härliga och lättlagade maträtter som passar både i en studentmeny som på en studentbuffé.

Lax, smårätter, bröd och bullar

Rökt lax både varmrökt och kallrökt är perfekt mat till studentfesten och kräver minimal arbetsinsats. Vill du göra något recept själv så gör inkokt lax med t.ex en kall romsås eller grava lax. Lätt att förbereda. Och bröd måste man ha! Vad sägs om ostfyllda kuvertbullar, foccacia i långpanna eller ett filmjölksbröd? Vilket väljer du?

Annons

Sött, desserter och tårtor

Småkakor, långpannekaka eller tårta till kaffet? Efter all studentmat med kyckling, fläskfilé, sallader och bröd så måste en ha lite sött till kaffet, eller hur?

Annons

 

Jag hoppas att du hittade något recept som föll dig i smaken. Om så till en studentbuffé, middagsbjudning, födelsedagsfirande eller något annat högtidligt tillfälle som kräva god mat och dryck.

Recept & styling: Sandra Palmqvist
Foto: fotograf anges i recepten

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar