Sandra Palmqvist
Annons

Jordgubbsdrink med mousserande vin

Koka din egen sockerlag med jordgubbar och gör en jordgubbsdrink med mousserande vin. Servera med mycket is och mynta. Läskande och gott varma sommardagar. Och alla andra dagar med för den delen.
Gör egen sockerlag med jordgubbar och mynta som du sedan blandar en drink på med mousserande vin. Sockerlagen med jordgubbar är som en jordgubbssirap. Jordgubbssirapen håller ca en månad i kylen, så gör gärna en stor sats när du ändå är igång.
Gör egen sockerlag med jordgubbar och mynta som du sedan blandar en drink på med mousserande vin. Sockerlagen med jordgubbar är som en jordgubbssirap. Jordgubbssirapen håller ca en månad i kylen, så gör gärna en stor sats när du ändå är igång.

Jordgubbsdrink med mousserande vin

Gör egen sockerlag med jordgubbar och mynta som du sedan blandar en drink på med mousserande vin. Sockerlagen med jordgubbar är som en jordgubbssirap. Jordgubbssirapen håller ca en månad i kylen, så gör gärna en stor sats när du ändå är igång.

Annons
Annons

2 glas
10 minuter

Sockerlag
8 färska jordgubbar, ca 70 g
1 dl strösocker
1 dl vatten
1 kvist färsk mynta
Till drinken
is
2 dl mousserande vin, med eller utan alkohol
Garnering
jordgubbar
färsk mynta

Koka egen jordgubbssirap och gör en mousserande jordgubbsdrink

  1. Sockerlag: Ansa jordgubbarna och halvera och mosa dem. Lägg moset i en kastrull med socker, vatten och en kvist mynta. koka upp och låt sjuda 1 minut. Låt svalna.
  2. Sila sockerlagen, använd baksidan av en matsked och tryck verkligen ut allt från jordgubbarna genom silen. Ställ in lagen i kylen.
  3. Lägg is i 2 glas och häll på 2–3 msk jordgubbssockerlag per glas. Toppa med bubbel och garnera med några färska jordgubbar och mynta.
Annons

Recept & styling Sandra Palmqvist
Foto Charlotte T Strömwall

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar