
Parfait med jordgubbar och pistaschmandlar
Lättfixad glass som smaksätts med jordgubbar och pistaschmandlar. Bara att vispa ihop och frysa in!
ca 2 liter, 10 portioner
45 minuter
6 äggulor
2 1/2–3 dl florsocker
5 dl vispgrädde
300 g färska jordgubbar
2 dl skalade pistaschmandlar, ca 100 g
Garnering
jordgubbar
pistaschmandlar
Tips!
Spara äggvitorna för framtida marängbak. Går bra att frysa.
Om du använder frysta bär går det alldeles utmärkt att använda vätskan som blir när de tinas. Mosa till det lite innan nerblandning i smeten.
Så här enkelt gör du egen parfait med jordgubbar
- Vispa äggulorna med 2 dl florsocker tills vitt och pösigt med elvisp. Vispa grädden luftig och fluffig.
- Mosa jordgubbarna och hacka pistaschmandlarna.
- Vänd ner grädden, jordgubbarna och pistaschmandeln i äggvispet. Smaka av och tillsätt eventuellt mer florsocker om du vill ha det sötare.
- Häll upp smeten i en form som tål att frysas och lägg gärna skivade jordgubbar och lite hackade pistaschmandlar på toppen. Ställ i frysen i minst 2 timmar.
- Ta fram parfaiten och låt stå i rumstemperatur ca 30 minuter före servering.

Recept & styling Sandra Palmqvist
Foto Charlotte T Strömwall