Sandra Palmqvist
Annons

Söta bullar på färdig deg

Baka enkla och goda bullar med lemoncurd och kokos på färdig pizzadeg! Lättbakade och smarriga söta bullar. Går bra att fylla med sylt och vaniljkräm med om du hellre vill det. Perfekta bullar att baka när man inte orkar göra en egen deg.
Baka enkla och goda bullar med lemoncurd och kokos på färdig pizzadeg! Lättbakade och söta bullar. Går bra att fylla med sylt och vaniljkräm med om du vill.
Baka enkla och goda bullar med lemoncurd och kokos på färdig pizzadeg! Lättbakade och söta bullar. Går bra att fylla med sylt och vaniljkräm med om du vill.

Tycker du det är svårt att baka vetebullar? Då är det här för dig. En färdig pizzadeg går nämligen hur bra som helst att baka söta bullar på. Det blir inte likadant som riktiga vetebullar, men jag lovar att bullarna är goda. Dessa söta bullar på färdig pizzadeg fyller jag med lemoncurd och kokosflingor, men du kan givetvis fylla bullarna med vaniljkräm och sylt eller en bärkompott om du hellre vill det. Recept på bullar med vaniljkräm och rabarberkompott hittar du längre ner i inlägget.

Söta bullar med lemoncurd och kokos på färdig pizzadeg

12 stycken
40 minuter

Annons

1 st färdig pizzadeg, rektangulär 400 g
320 g lemon curd
0,75 dl kokosflingor
Till pensling
25 g smör
0,5 dl kokosflingor

Annons

Så här gör du söta bullar på färdig pizzadeg!

  1. Veckla ut pizzadegen.
  2. Skär i 12 rutor.
  3. Spritsa ut lemoncurd, fördela kokos ovanpå.
  4. Vik/nyp ihop varje ruta till en bulle och se till att tätt.
  5. Lägg med skarven ner i bullformar av papper.
  6. Baka i mitten av varm ugn, varmluft 225° i ca 10 minuter. Ska bli fint gyllene. Håll koll, alla ugnar fungerar olika.
  7. Under tiden smält smöret.
  8. Ta ut, pensla bullarna med det smälta smöret och strö över kokosflingor. Ät bullarna ljumna.
    Bullarna går bra att frysa, men pensla då vid servering och värm de gärna lite innan pensling och garnering.

Baka enkla och goda bullar med lemoncurd och kokos på färdig pizzadeg! Lättbakade och söta bullar. Går bra att fylla med sylt och vaniljkräm med om du vill.

Annons

Tips!

Testa att bryna smöret. Blir en helt annan smak och är väldigt gott. Smält smöret och fortsätt smälta det tills gyllene och ljusbrunt och det börjar lukta nötigt och lite karamell. Pass upp så det ej bränns vid.

En ”vanlig” rektangulär pizzadeg ger lite mindre bullar och en ”pan-pizza deg” ger lite större och fluffigare bullar.

Baka bullar med pizzadeg? Javisst! Testa ska du se att med söt fyllning som vaniljkräm och kompott blir det supergott, och lättbakat!
Baka bullar med pizzadeg? Javisst! Testa ska du se att med söt fyllning som vaniljkräm och kompott blir det supergott, och lättbakat!
Annons

Recept Sandra Palmqvist
Foto Christina Uhlin

 

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons

Laddar