Sandra Palmqvist
Annons

Fryst yoghurttårta

Frusen yoghurt i ny tappning. Svalkande yoghurttårta med färska bär, krispig granola. Perfekt som frukost en varm sommardag eller som mellanmål. Ännu mer smak? Ringla över smält vit choklad och strö över hackade nötter och servera din frysta yoghurt som en dessert.

Frusen yoghurt är både gott och svalkande. Både som frukost och som mellanmål, men även som dessert. Här ett enkelt recept med naturell yoghurt, granola och färska bär. Vill du ha din frysta yoghurt lite lyxigare och mer som en dessert hittar du tips på hur du enkelt fixar detta.

Annons
Fryst yoghurt i form av en tårta garnerad med säsongens färska bär. Gott, nyttigt och enkelt recept.
Fryst yoghurt i form av en tårta garnerad med säsongens färska bär. Gott, nyttigt och enkelt recept. Foto Christina Uhlin

Fryst yoghurttårta

3 dl naturell grekisk yoghurt, 10%
1 dl granola, musli eller krossade kakor längs kanterna
250 g färska bär, t.ex jordgubbar, blåbär, vinbär

Annons

Valfritt
50 g smält ringlad choklad
¾ dl hackade nötter eller mandel

Tips!

Om du inte vill frysa yoghurten så är det ett fint sätt att servera yoghurt och färska bär på till frukost.

Nyttig variant, använd naturell yoghurt utan socker och smak, musli/granola med lite socker och endast frukt och bär som topping. Friskt och gott!

För mer smak och sötma, bre ut t.ex vaniljyoghurt eller smaksatt kvarg istället för naturell yoghurt och använd granola eller digestivekex.

Mer som en dessert?
Bre ut uppvispad milda vaniljvisp eller annan smaksatt och vispbar dessertsås (finns även växtbaserade sådana), krossade chocolate chip cookies eller mördegskakor som kant och definitivt smält ringlad choklad och nötter ovanpå vid servering.

Annons

Vill du ha ännu mer ”krisp”, så lägg ett lager granola/krossade kakor i botten med.

Fryst yoghurt i form av en tårta garnerad med färska bär. Gott, nyttigt och enkelt recept.
Foto Christina Uhlin

Gör fryst yoghurttårta så här!

  1. Rita en rundel i samma storlek som den tallrik du ska använda på ett stabilt/tjockt bakplåtspapper. Inte för tunt, för då kan det fastna i tallriken om det blir blött.
  2. Bre ut ca 3 dl tjock yoghurt 10% på rundeln.
  3. Strö ut ca 1 dl granola, musli eller krossade digestivekex ovanpå yoghurten längs kanten runtom.
  4. Lägg på ca 300 g ansade och sköljda bär av valfri sort. Om stora bär som jordgubbar, skiva i mindre bitar.
  5. Sätt i frysen minst 2 h.
  6. Om du vill ha en mer dessertaktig ”tårta” ringla över smält choklad vid servering.

Recept & styling Sandra Palmqvist
Foto Christina Uhlin

Annons

 

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar