Sandra Palmqvist
Annons

Snabb bärglass utan socker

Med endast 2 ingredienser gör du en snabb glass utan socker! Mixa frysta bär som hallon och blåbär eller frukt som t.ex mango ihop med yoghurt och du har sommarens snabbaste glass! Hur gott som helst och hyfsat nyttigt. Vill du göra den snabba glassen onyttig har jag givetvis tips för hur du gör det.
Med endast 2 ingredienser gör du en snabb glass utan socker! Mixa frysta bär eller frukt som t.ex mango ihop med yoghurt och du har sommarens snabbaste glass!
Med endast 2 ingredienser gör du en snabb glass utan socker! Mixa frysta bär eller frukt som t.ex mango ihop med yoghurt och du har sommarens snabbaste glass! Servera i en våffelstrut eller skål med mer färska bär eller frukt.

Vem minns inte detta recept från hemkunskapen? Jag vill ge en guldstjärna till den person som från början kom på att mixa frysta bär eller frukt med en mejeriprodukt för att få en snabb glass. Genialiskt! Speciellt nu när värmen är här. Nedan har du min variant på snabb glass utan socker, men givetvis kan du göra din snabba glass både med socker och lite extra onyttig om du vill. Även utan animaliska produkter. Valet är helt och hållet ditt eget.

Annons

Snabb bärglass utan socker

4-6 portioner
10 minuter

Annons

500 g frysta hallon och blåbär
250-350 g kall kvarg med vaniljsmak, utan tillsatt socker eller en växtbaserad motsvarighet
våffelstrutar
ev färska hallon och blåbär till servering

Tips när du gör snabb och nyttig glass!

Detta blir en ganska så frisk ”glass” och inte särskilt söt. Vill du ha sötare smak, söta upp med florsocker eller honung när du mixar ihop de frysta bären med kvargen.

Du kan byta ut vaniljkvargen mot naturell kvarg eller om du vill ha en krämigare glass t.ex turkisk yoghurt eller varför inte prova att vända ner bären i vispad vaniljsås och sen frysa in?

Givetvis går det att göra snabb glass på växtbaserade och mjölkfria produkter.

Annons

Vill du ha en annan smak på din snabba glass? Testa att göra snabb glass på frysta bananer. Mogna bananer skivas och fryses in. När frysta så mixar du de frysta bananerna till en slät kräm. Smakar väldigt gott som den är, men även gott att mixa i jordnötssmör och lite mörk hackad choklad.

Fryst mango är också gott att göra snabb glass på. Mixa med t.ex kvarg, naturell yoghurt eller om du hellre vill ha en söt och smaksatt yoghurt med t.ex vaniljsmak. Mango går väldigt väl ihop med kokosmjölk och lime om du vill testa det.

Med endast 2 ingredienser gör du en snabb glass utan socker! Mixa frysta bär eller frukt som t.ex mango ihop med yoghurt och du har sommarens snabbaste glass! Servera i en våffelstrut eller skål med mer färska bär eller frukt.
Bestäm själv sötman på glassen. Den reglerar du genom valet av ”kräm” du mixar de frysta bären med. Givetvis går det bra att söta med honung eller florsocker om du vill ha den snabba glassen riktigt söt.

Så här gör du snabb och nyttig glass!

  1. Lägg de frysta bären och 250 g av kvargen i en blender med kniv och mixa snabbt ihop. Går det trögt ta lite mer kvarg. Kan behöva röra runt lite med en sked och bärmassan fastnar i botten.
  2. Går att äta direkt, men kan smälta snabbt. Lägg upp i en bytta och sätt i frysen 1 timme. Rör 1-2 gånger under tiden.
  3. Skeda/kula upp glassen i strutar och servera direkt. Med mer färska bär om du vill.
Annons

Recept Sandra Palmqvist
Foto Christina Uhlin

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar